Славно червено сърце предупреди ЦСКА и обяви: Няма лидер! Добре, че той се върна!

7 Dni Sofia24.02.2024
Футбол - ЦСКА-София - Ботев Враца

Бившият вратар на ЦСКА – Ивайло Петров-Пифа сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящото гостуване на червените във Варна на Черно море. Той е на мнение, че в отбора дълго време не е имало лидер, но Фернандо Каранга може да бъде такъв.

„Мачът може само ние да си го направим сложен. В никакъв случай не омаловажавам труда на футболистите и треньорите в Черно море. Те са много качествен тим. Мисля, че ще стане един хубав двубой за гледане. Притеснява ме само това ние сами да не си навредим. Радвам се, че има отбори като Черно море, защото така първенството е много по-равностойно. Като добавим и Локо Пд, които също са близо, може да кажем, че първенството е много интересно. Срещата с Ботев Bp беше просто поредната, която отборът беше длъжен да спечели. Дали ще се започне със загуба, или победа, не е било толкова решаващо. Това не определя качеството и класирането на отбора. Само ментално донякъде може да помогне. Важно е как ще завършиш сезона, а не как ще го започнеш“, започна той.

„В ЦСКА дълги години няма лидер и това не е добре. С привличането на Каранга мисля, че това може да се промени. Той е една стъпка пред другите и иска да бъде лидер. Личи му. Това може само да ни радва и да го аплодираме. На него му е позната обстановката в отбора. Знае много добре какви са изискванията и целите пред ЦСКА. Той е любимец на феновете, защото знае какво означава ЦСКА! Това мисля, че трябва да го предаде и на другите чужденци в редиците“, завърши Пифа.