Нова смърт зад решетките в Бургас: „Крокодил“ уби 37-г. Йордан

1708683616-clipboard13

Нов смъртен случай зад решетките в Бургас. Инцидентът е станал няколко часа преди кончината на култовият пандизчия Илия Маркуча, съобщава Флагман.

В затворническото общежитие в Дебелт е намерен мъртъв 37-годишния Йордан И. от Сливен, който изтърпявал поредна присъда.Според източници Йордан бил с тежка диагноза – онкологично заболяване и изпитвал силни болки. Твърди се, че от месец и половина започнал да приема опасния наркотик “крокодил”. Дрогата е известна като “бедняшкият хероин” и действително облекчава всички болки, но още повече съсипва човешкия организъм.

„Крокодил“ е синтетично наркотично вещество, измислено в Русия и влязло в широка употреба в началото на 21-ви век. Масово се използва от хероинозависими, които сами правят смеската. Нарича се крокодил, защото след употреба няколко пъти мястото на инжектирането започва да позеленява, след това почернява, гангренясва и плътта се разпада. Процесът е необратим, уточни пред медията лекар, пожелал анонимност.

По тялото на Йордан са намерени множество рани, причинени от „крокодила“, довериха източници.

Според неофициална информация затворникът искал да излезе навън, за да се лекува, но процесът се забавил твърде дълго и той издъхнал зад решетките.