Крият скандал с Турицов в ЦСКА, клубът на път да регистрира голяма загуба

7 Dni Sofia20.02.2024
9

Крайният защитник на ЦСКА – Иван Турицов, не възнамерява да преподписва нов договор с клуба от „Българска армия“, твърди Gong.bg. Спекулациите около бъдещето на 24-годишния плевенчанин бяха много сериозни по време на зимната подготовка, като на няколко пъти той бе спряган за продажба.

Интерес към футболиста имаше от швейцарския Сион, който привлече през зимната пауза и звездата от ЦСКА 1948 – Георги Русев, но в крайна сметка борещият се за влизане в елита на Швейцария тим не е отправил конкретна оферта за бързоногия бранител на „червените“.

По информация на медвията ръководството на ЦСКА е искало да започне разговори с Турицов и антуража му за удължаване на контракта, но страните не са стигнали до съгласие.

Настоящият контракт на футболиста изтича на 30-и юни 2024-а година, за ЦСКА той има изиграни 166 мача в своята кариера, в които е отбелязал седем гола и е подал за други 10. Турицов също така е национал на България и има зад гърба си 18 срещи с фланелката на „лъвовете“.

Припомняме, че през януарския трансферен прозорец ЦСКА се подсили с Мартин Стойчев от Септември София. Стойчев също играе на позицията десен бек и дебютира като резерва в първия пролетен мач през сезона – при успеха с 3:0 над Ботев Враца. Турицов престоя на терена срещу врачани до 70-ата минута на „Васил Левски“, след което в игра влезе младия футболист.