Наско Сираков потрива доволно ръце, договорено е: 7,2 милиона лева потичат към Левски

7 Dni Sofia11.02.2024
payimage-599559

За точно един месец в касата на “Левски” ще влезе сума, която е почти колкото е дългът на клуба към Националната агенция за приходите. Както е известно, “сините” имат задължения в размер на по-малко от 10 млн. евро. От началото на новата година ръководството на столичани внася по 279 000 лв. в продължение на 36 месеца, за да изчисти дълга към НАП. Само че с поредица от трансфери, “сините” вече изкараха повече от половината от дължимото. Това се официализира, след като столичани продадоха най-голямата си звезда – Уелтън. Бразилецът замина за Япония, където ще носи екипа на “Гамба”. Според информации в касата на “сините” ще постъпят 2,5 млн. евро. Процент от тази сума обаче се дължи и на бившия тим на крилото. Така за “Левски” чисто остават 4 млн. лв.

“Ще дам всичко от себе си, за да успея всички да сте щастливи, с много голове”, бяха първите думи на Уелтън като играч на “Гамба”.

Друг бразилец пък вкара почти 2 млн. лв. в закъсалия доскоро финансово “Левски”. Роналдо премина в руския “Ростов” за 1,6 млн. евро, но “сините” отново не получиха пълната сума, тъй като част от нея се полага на бившия му тим “Баия”.

За трансфера на друг основен футболист – Жереми Петрис, столичани прибраха 200 хил. лв. Крайният бранител премина преди седмици в белгийския “Шарлероа”. Съвсем скоро пък “сините” ще обявят трансфера и на Дарлан. Халфът, който не се запомни с кой знае какво на “Герена”, ще премине в китайския “Ухан”. За него столичани ще вземат около милион лева.

Така общата сума от зимните продажби на “сините” е 7,2 млн. лева, пресмята „24 часа“. “Левски” опитва да се раздели и с ненужния доскорошен капитан на тима Андриан Краев. Националът на България бе пратен да тренира с втория отбор и на него няма да се разчита през пролетта, защото отказа да поднови договора си. “Сините” вече отхвърлиха няколко оферти за полузащитника.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории