Само в 7DniSofia.bg

Мая Манолова и Левицата потънаха в скръб: Отиде си журналистка, която искаха да направят кмет

1

Почина журналистът и кандидат за кмет на Казанлък от Левицата Яница Станчева, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Тя беше Председател на Национално движение “Русофили“ в Казанлък и част от Управителния съвет на местната фондация “Чудомир“ и от сдружение “Жените на Казанлък“.

Яница Станчева беше част от Конфедерацията на българските писатели. Има издадена една книга, както и десетки публикации в годишници. Тя беше журналист, общественик, книгоиздател и издател на регионалния вестник “Долина“.

„Тази нощ не беше нощ на падащи, а на отлитащи звезди. Тази нощ почина Яница Станчева, издател на вестник „Долина“. Няма да чакаме бяло перо да ни падне на раменете като знак от теб, Яница. Задръж го и….пиши. Пиши със свобода, непривична на този материален свят. Ние все някой ден ще го прочетем. Община Казанлък изказва съболезнования на семейството и близките на Яница“, заявиха от Общината.

Сбогуването с Яница Станчева ще е в четвъртък, 1 февруари от 12.00 часа, в Ритуалната зала на Гробищния парк в Казанлък. Погребението е от 13.00 часа.