Не продават карти за транспорт на деца в София! Кметът Терзиев: Вдигнете им цените, да плащат повече

payimage-613462

От 1 февруари ученическите карти за градски транспорт в София ще са с по-високи цени, след решение на кмета Васил Терзиев.

Това е причината от началото на годината в пунктовете да отказват продажбите на карти за повече от месец напред. Какво се променя – учениците до 14 години ще пътуват безплатно, месечната карта за по-големите ученици за всички линии обаче поскъпва с 5 лв.

„Възможно е в средата на миналата седмица да е имало за кратко невъзможност да се зареждат карти при промяна на цените. Това отдавна е отстранено, но важното е да напомним, че към днешна дата, ако искате да заредите месечни карти за ученици, можете да го направите само за един месец“, каза Димитър Дилчев, изп. директор на Центъра за градска мобилност.

Промените в цените важат за ученици, студенти и докторанти. За ученици над 14 години за метро или една линия наземен транспорт отново става 9 лева, за всички линии – 20 лева, а годишната – 200 лева. За студентите карта за метро или една линия наземен транспорт 9 лева, всички линии – 20 лева, годишна – 200 лева.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории