Какво става в общината г-н Терзиев? Възраждане: С Борис Бонев предлагат и купуват постове…

7 Dni Sofia26.01.2024
Възраждане - БСП - протест

Не се търсят най-подготвените хора, това е валидно за Борис Бонев. Цветомир Петров има доказана биография, има сериозен административен опит в държавните институции. Столичният общински съвет се бута към турбулентна среда. Това заяви в ефира на БНТ Андрей Зографски, общински съветник от ПП-ДБ-„Спаси София“.

„Нови избори биха били лоши, няма никакви размествания, не става въпрос за никаква сглобка и коалиция, плаващите мнозинства са лош вариант. Другата седмица ще има нова среща, инициирана от ПП-ДБ-СС, с всички политически партии. СОС трябва да заработи, София върви към тотален фалит“, добави Зографски.

Според Деян Николов, общински съветник от „Възраждане“, името на председателя няма никакво значение, въпросът е какво мнозинство ще бъде сформирано в СОС и как.

„Името за всички политически сили в общинския съвет е без значение. Най-големият проблем е, че и в София искат да има сглобка, каквато е и на национално ниво. По време на разговори на шега възникна идеята дори за жребии. Това, което се случва в Столичния общински съвет е парад на лицемерието. Всички искат да управляват и всички искат да са в управлението. От „Възраждане“ сме склонни на разговори, но няма на всяка цена да направим компромис само, за да тръгне работата“, допълни Деян Николов.

По думите му в момента всяка сглобка или компромис по отношение на избирането на председател минава през съдействието и на участието и на ГЕРБ.

„Вчера се бяха разбрали за консенсус и всички да подкрепят Цветомир Петров, всичко беше договорено, но „Възраждане“ не се съгласи. Има опити да се купуват и предлагат постове“, каза още Деян Николов.