Лъсна задника на новия гелосан фаворит на Лена: Говори като недоучил, хвали се сам в ефир колко е велик

7 Dni Sofia26.01.2024
payimage-613456

Цветомир Петров е новото предложение за председател на Столичния общински съвет на „Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София“.

„Това стана след дълги разговори в нашата група. Говорихме, търсихме решение и фигура, която би мога да се справи. Аз нямам опит в СОС, но имам административен  опит. Може би това беше нещото, което наклони към моята кандидатура. Предварителни разговори имаше, но по-скоро неформални. Ситуацията беше трудна, за да се организират официални срещи и разговори. Но и виждам, че от официалните срещи надделява политическото говорене, а не разумът“, каза пред Bulgaria On Air общинският съветник от ПП-ДБ Цветомир Петров. През цялото време той говореше с изказ като на незавършил 11-ти клас.

По думите му за първи път от 3 месеца насам в четвъртък всички партии са седнали на една маса и е имало разговори.

„Може би видяха, че моята кандидатура е консенсусна. Идеята беше да се направи крачка назад, защото е видно, че няма как да има политическа подкрепа. Видимо е, че в момента не може да се постигне коалиционно споразумение, три месеца се опитахме да стигнем до това – с програма за управление, както ние смятаме, че е правилно. И идеята беше да се избере човек и да се отпуши работата, за да може да заработи СОС. За съжаление, обаче не постигнахме консенсус между всички политически сили, каквато беше идеята“, допълни натресеният от Лена Бориславова за председател на Общинския съвет.

На 8 февруари предстои и новото заседание за избор на шеф на СОС.

„Дотогава ще водим разговори, предполагам, че зад колегите стоят партии, които са със своите собствени решения. Но и не съм човек, който държи да съм аз. Вчера колегите от ГЕРБ-СДС и БСП бяха съгласни, че съм консенсусна фигура. В разговорите те са видели, че аз съм балансиран. Бих бил отворен за работа с всички, видимо е, че трудно ще има ясно мнозинство в този Столичен общински съвет в този му формат“, посочи Петров.

Зализаният бивш член на ВМРО  е категоричен, че временен председател на СОС не може да има.

„Нови избори няма да са добри за никого, те ще са най-лошият вариант за софиянци, тъй като Столичната община, районните кметове имат нужда от Столичен общински съвет. Така е направено управлението, че СОС е един от най-важните органи. В момента няма вариант да има сглобка. Вчера се видя, че и БСП са готови да направят крачка назад. Разбирам, че при тях нещата се изостриха. Дори ГЕРБ-СДС, които са опозиция, са готови да направят крачка назад, за да заработи СОС“, коментира общинският съветник.