ГЕРБ спешно в атака срещу некадърника Васил Терзиев: Извини се, бе!

СОС - ГЕРБ-СДС - изявление

Кметът на София Васил Терзиев да се извини на общинските съветници поиска групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Те му се разгневиха заради проведената по-рано среща за бюджета на столицата за догодина, при която нямаше живо излъчване за медии и граждани, а кметът не отговори на всичките им въпроси. Коментираха още, че е станало ясно, че Терзиев не ги уважава.

Бившият председател на СОС и настоящ съветник от ГЕРБ Георги Георгиев попита от къде ще дойдат 40 млн. лева за увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт. Вчера сутринта те излязоха на протест и блокираха движението в квартал „Дружба“ за половин час. Искането им бе за 30% ръст на възнагражденията, а кметът Васил Терзиев им обеща 15%, които ще струват около 37 млн. лева. Те не са заложени в бюджета, но по-рано днес общинският съветник от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров обяви, че ще се увеличат приходите от карти и билети.

Георгиев поиска и да знае допусната ли евентуална безстопанственост за над 5,7 млн. лева за проектите за междублоковите пространства, които не са отчетени навреме по европейската програма, както и защо се спира социалната програма за деца със специални образователни потребности.

„Има още нещо, за което аз съм много притеснен. Човек, който беше представен, че ще бъде заместник-кмет на София, трябваше да ни представи строителната програма, т.е. той не е заместник-кмет на София по строителство, няма никакво длъжностно качество в Столичната община, но е писал и представя бюджет на столицата. Това е фарс. Това не е частна корпорация и затворена компания, а публична институция“, каза Георгиев на брифинг с колегите си от групата след края на срещата. Уточниха, че мъжът е на име Иван Матов.

Според ГЕРБ в общината се създава „паралелна власт“ – хора, които не са назначени за заместник-кметове, стоят в кабинетите им, вършат работата им, но не носели отговорност.