Бойко закри Нова и bTV и унижи мисирките им: Ако знаех, че сте такива, нямаше да гоня Цветанов от ГЕРБ

payimage-432052

Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика – дясната си ръка да освободя.

С тази аналогия с поведението на медиите около скандала по апартамента на тогавашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира Бойко Борисов казуса с продажбата на имоти на столичната улица „Чаталджа“ от Асен Василев и Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики- то бяха живи, умрели, през експерти, по имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всички тези национални медии това не е тема… Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти. Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще  неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика –  дясната си ръка да освободя“, коментира Борисов.

След като разбирам, че това не е никакъв проблем, се чудя кой в тази държава – наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава, кой задава тона кое е важно за медийната среда, за да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, когато е срещу нас, а примерно една видна корупционна схема в министерството на спорта – десетки хиляди левове рушвети, няма нито един коментар за това министерство, няма никакъв отговор на министъра,  коментира още Борисов. Преди една седмица им дадох възможност и на колегите от ПП да кажат и за чистачката ли са били тези десетки хиляди левове или за зам.-министър и министър, но това не е тема за вас. Да изброя ли още теми, които не са теми за вас, попита лидерът на ГЕРБ, смълчаните гузно журналисти.