Само в 7DniSofia.bg

Тъжен понеделник за Борис Бонев: Не ме искат на ротация нито от ляво, нито от дясно…

1

Това беше една конструктивна среща, на която намерихме някои отговори, но по темата за избор на председател на Столичния общински съвет все още нямаме конкретно лице, нямаме съгласие, няма някаква надежда. Това заяви пред журналисти лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев след извънредната среща в Столичния общински съвет, на която за пореден път му бе показано, че никой не иска наглата му мутра за шеф на СОбС.

„За нас беше важно, че се запази конструктивният тон, макар да имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не откликнаха на нея. В крайна сметка това не е разговор за коалиция, а разговор как да отпушим Общинския съвет“, допълни Бонев, който с кмета Терзиев е в явна безизходица с управлението на града.

„Ще се опитаме още тази седмица да свикаме среща и да представим рамката на бюджета, тъй като, освен изборът на председател, важните решения за София са бюджетът и реформите“, отбеляза още Бонев

Той разкри, че предложението СОС да има ротационен председател е било отхвърлено от останалите групи.

Когато има ротационен председател, който включва различни идеологически полюси, това гарантира форма на взаимен контрол, на баланс и възпрепятства залитането в една или друга крайност. Това би се случило, ако имаме само дясна консервативна коалиция или само лява коалиция. Но защо това не беше прието като идея, другите трябва да кажат, коментира Борис Бонев.