БСП приключи Борис Бонев и Васил Терзиев: Посъветвахме ги да започнат разговори с ГЕРБ

payimage-602113

Недоверието е много голямо. Знаете как приключи последният ни опит за намиране на пресечни точки с ПП-ДБ-СС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус с Общинския съвет. Не е намерен по- широк консенсус да се търси вариант за разрешаване на ситуацията в Столичния общински съвет. Това заяви пред журналисти председателят на БСП-София Иван Таков.

„За нас въпросът с ротационния председател не стои на дневен ред. Посъветвахме колегите да се опитат да намерят диалог и с останалите групи в Общинския съвет, които не присъстват на тези срещи и не участват в разговорите (ГЕРБ и Възраждане). Ние сме поставили важните за нас неща на масата преди повече от месец. За момента отговор нямаме“, добави той.

На срещата са присъствали общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „Синя София“, Карлос Контрера и кметът Терзиев.

Таков не знае дали в 14.00 часа ще има заседание на СОС. Но дори и да има такова, БСП-София няма да вземат участие в него, тъй като го смятат за безпредметно.

Таков уточни, че от БСП-София ще поддържат собствената си кандидатура за председател на СОС – тази на Диана Тонова. Той изрази надежда от другите групи също да я подкрепят, ако наистина считат избора на председател за толкова важен.

Предсрочни избори са вариант, но няма да доведат до нищо хубаво, предвид „аварийното състояние“ на столицата, каза още Таков.