Само в 7DniSofia.bg

БСП приключи Борис Бонев и Васил Терзиев: Посъветвахме ги да започнат разговори с ГЕРБ

payimage-602113

Недоверието е много голямо. Знаете как приключи последният ни опит за намиране на пресечни точки с ПП-ДБ-СС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус с Общинския съвет. Не е намерен по- широк консенсус да се търси вариант за разрешаване на ситуацията в Столичния общински съвет. Това заяви пред журналисти председателят на БСП-София Иван Таков.

„За нас въпросът с ротационния председател не стои на дневен ред. Посъветвахме колегите да се опитат да намерят диалог и с останалите групи в Общинския съвет, които не присъстват на тези срещи и не участват в разговорите (ГЕРБ и Възраждане). Ние сме поставили важните за нас неща на масата преди повече от месец. За момента отговор нямаме“, добави той.

На срещата са присъствали общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „Синя София“, Карлос Контрера и кметът Терзиев.

Таков не знае дали в 14.00 часа ще има заседание на СОС. Но дори и да има такова, БСП-София няма да вземат участие в него, тъй като го смятат за безпредметно.

Таков уточни, че от БСП-София ще поддържат собствената си кандидатура за председател на СОС – тази на Диана Тонова. Той изрази надежда от другите групи също да я подкрепят, ако наистина считат избора на председател за толкова важен.

Предсрочни избори са вариант, но няма да доведат до нищо хубаво, предвид „аварийното състояние“ на столицата, каза още Таков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории