Само в 7DniSofia.bg

Скандалът е огромен! Никола Минчев и Кирил Петков гуша за гуша, младокът е бесен от лъжа на Киро

Парламент - заседание

Според договорката от лятото между ГЕРБ и десните, след ротацията председателят на събранието Росен Желязков трябваше да бъде сменен от предшественика си от ПП – Никола Минчев. Той обаче жестоко се изпокарал със съпредседателя на партията Кирил Петков, тъй като последният излъгал, че позицията му е сигурна.

Сериозен слух в парламента обаче разтръби, че постът ще се заеме от депутата от ДБ – ген. Атанас Атанасов, който имал амбиции за креслото, след като категорично обяви, че не иска да бъде номиниран за конституционен съдия, а измамата зад гърба му накарала Минчев да стане словоохотлив по медиите и именно той принудил с изказванията си Петков, Иванов и Атанасов да обявят, че ще се проведат вътрешни избори в структурите кой от двамата да оглави парламента, твърди „Уикенд“.

Вотът вероятно ще е след около месец. Минчев не можел да прости предателството и отсега започнал да агитира именно той да е излъченият от парламентарната група на ПП-ДБ като бъдещ началник. Атанасов пък от дълго време милее да стане ръководител на Народното събрание, като е сигурен, че въпреки деветимата депутати от ДБ в коалицията, изборът му ще бъде подкрепен от десните структури в страната. Мнозина от десницата предпочитали младият Никола Минчев да застане отново начело на парламента, но по партийна повеля щели да изберат „своя“ кандидат ген. Атанасов.

От ПП също са раздвоени, тъй като половината от депутатите на Кирил Петков и Асен Василев били в шок, че ще трябва да отстъпят най-високия пост в държавата на миниатюрния коалиционен партньор, въпреки че „им се полагало по споразумението“ да имат свой човек в лицето на Никола Минчев. Със схемите си Петков, който според мнозина бил договорил поста да мине в ръцете на ген. Атанасов, партията се превръща в гнездо на оси, тъй като мнозина ще се съобразят с повелята ръководството, ала други нямало да гласуват както им се нареди отгоре и ще има недоволство и в групата на ПП.

От партията няма да препитват структурите си, както десните за мнение по темата, тъй като има опасност именно от открити брожения и скандали по места за лоялността на ПП към най-верните си членове.

ГЕРБ вече обявиха чрез лидера си Бойко Борисов, че ще дадат подкрепата си от 69 депутати на когото и да издигне дясната коалиция и уж темата им е безразлична. Всъщност депутати от партията разкриха, че всяка проява на надзор и безсилие в партньорите им ги забавлява безкрайно и „било крайно време хората да видят какви почтени хора са начело на управлението и ги търпим“.