Бруно Акрапович отиде в Сараево и призна: Грешка беше този разговор с Гриша Ганчев

payimage-482119

Бившият треньор на Локомотив Пловдив и ЦСКА Бруно Акрапович даде първото си интервю като наставник на Железничар Сараево. Босненският специалист за първи път в кариерата ще работи в своята родина. Новият му клуб обаче има тежката задача да се спаси от изпадане, тъй като в момента се намира на 10-о място във временното класиране с 19 точки, но с този актив са още два отбора, сред които предпоследният ФК Игман Конйич (във втора дивизия изпадан последните два в подреждането).

„За мен, както и за вас, назначаването ми беше изненада, защото всичко се случи за един ден. Получих предложението, след което дойдох в Сараево за разговори и приех. Горд съм, че ще работя в най-големия клуб в страната, което ме прави щастлив. Ще се опитам да дам всичко от себе си, за да вдигна играчите, да направим добри резултати, най-важното да съберем точки, да излезем от ситуацията и да вървим стъпка по стъпка към по-добри времена“, заяви Бруно Акрапович пред клубната телевизия на Железничар при представянето си.

След това той даде обширно интервю за босненското издание Klix.ba, в което разказа интересни неща.

„Самир Бекрич ми се обади и му казах, че бих искал да говорим лично, защото така обичам да преговарям. Веднъж направих грешка и се съгласих по телефона. Дойдох в Сараево, разговорът продължи около 45 минути и реших, че това е следващият ми клуб“, каза Бруно Акрапович.

Макар и без да назовава конкретни имена, той имаше предвид грешката си при преминаването от Локомотив Пловдив в ЦСКА, когато се съгласи да напусне „Лаута“ след само един телефонен разговор с Гриша Ганчев.

Тогава Бруно Акрапович се изхвърли с репликата: „Обаждане от ЦСКА е равносилно на това да ти звъннат от Байерн Мюнхен. Просто си събираш багажа и тръгваш“!