Паро влезе в положението на Ел Маестро: Мога да обещая Шампионска лига на ЦСКА, но като нямам играчи!?

payimage-607567

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели какво е нужно на футболистите, за да печелят своите мачове и да постигат добри резултати в Европа. Той заяви, че физическата подготовка е най-важна.

„Отборът започна подготовка. Дано нещата да протекат по нормален начин и футболистите да са готови за подновяването на сезона. Не мога да кажа какви играчи трябва да се вземат. Това си е преценка на треньора и ръководството, трябва да си направят сметка как са се представили футболистите и дали дадени играчи заслужават да са част от клуба. Не искам да казвам кои играчи трябва да бъдат продадени или преотстъпени. Ако от ръководството са доволни от тези резултати до момента, значи, че Нестор Ел Маестро се справя добре. Ако не са доволни, да помислят какво да направят”, заяви той.

„Говори се, че ще се работи върху нова схема на игра, която е по-офанзивна. Но едно е да се говори, а съвсем различно е да се направи. Когато стане факт, ще коментираме. Аз мога да кажа, че ще направя ЦСКА европейски клубен шампион, но като нямаш материал как ще се случат нещата?!”, сподели с усмивка Никодимов.

„Всичко зависи от играчите и треньора и това как ще се подготвят. Всичко е в техните ръце. Едно време бях въвел по три тренировки на ден. Тогава ми казаха, че играчите ще се изморят много, но аз им отговарях, че няма да се изморят и за да бием големите отбори, е нужно да тичаме поне колкото тях. Иначе няма да стане работата. Технически бяхме добре, но физическата подготовка не достигаше. На къси разстояния трябва играчите да са много бързи и да имат взривен старт. Това е основното във футбола. Трябва да си пъргав и бърз, за да печелиш топката. Трябва да има качествени играчи, които да са над нивото на останалите клубове в България”, каза легендата на ЦСКА.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории