Тя изригна: Спях където трябва, заради генерал Атанасов! Сега той се продава, старините са му важни

payimage-542136

Цецка Бачкова, бивш член на ДСБ, коята напусна партията заради лидера й ген. Атанас Атанасов, скочи срещу мераците му да става председател на парламента. Според нея генералът отдавна е пренебрегнал някогашните демократични каузи, подменени със стремеж за лична изгода и устрем към високи постове.

ДСБ отдавна е сложена на тезгяха за продан. Цената още се договаря, но основното и единствено важното е, да осигури старините на Атанас Атанасов, написа Бачкова.

Дали ще е шеф на ДАНС, конституционен съдия или председател на парламента е въпрос на преговори. Жалкото е, че само това има значение за председателя на ДСБ.

Докато си вдигаше цената, всички активни хора бяха верни съмишленици. Нужни бяха политически позиции, програми, политики, протести… Взимахме си отпуск, за да спим на Орлов мост, вярвайки, че се борим срещу “завладяната държава”.

Днес вече всички ние, които не се продаваме, не сме нужни. Напротив – пречим на сглобките и сделките.

Тръпна в очакване колко умело може да търгува Атанасов и ще успее ли да продаде “изгодно” труда и надеждите на стотици хора, вярвали и работили за каузата.

И колко ли ще му платят за марката и носталгията, защото ДСБ отдавна не “произвежда” нито политици, нито политики, няма никакви съпротивителни сили и просто вегитира върху старите лаври, присламчването и приклякането на Атанасов пред силните на деня и нуждата от трудоустрояване на шепа хора, не успели с друго в живота.

Болно ми е, но познавайки партията, това е моята оценка и чувствам дълг да я споделя. Оказа се, че шепа продажници се договориха и върнаха по-чисто от всякога всичко, срещу което се борихме. И нанесоха фатален удар върху вярата на българските избиратели, че в политиката може да има и принципни хора и партии.

Бачкова така и не успя да стане депутат, след като лично ген. Атанасов я бе задраскал от партийната листа. В крайна сметка, Бачкова стана естествен лидер на новото течение в политиката, опълчило се срещу закостенялото мислене, липсата на реформи и личните облаги.

„Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя“. Така описа тъмносинята партия Бачкова.

 

Освен богатата политическа кариера още от зората на демокрацията и опит в службите за сигурност, тъмносиният шеф има достатъчно опит в задкулисието. Въпреки броженията в собствената му партия, генералът успя да оцелее и да бъде преизбран за председател на ДСБ, което бе последвано от куп напускащи десебари, категорично против неговата политика.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории