Бомба в ефира на „Нова“: Асен Василев е предложен за вицепремиер от ДПС, обслужва Пеевски

асен василев 2

Смешно и несериозно е твърдението, че Денков и Габриел са водещите фигури, които ще определят отношенията на силите между партиите. Затова формациите си имат своите лидери, които комуникират помежду си и определят тези неща. Това заяви в ефира на предаването „Здравей, България” социологът Кольо Колев.

Той очаква след ротацията на премиерите ГЕРБ да засилят политическото си присъствие в кабинета.

Политологът Стойчо Стойчев заяви, че очаква Асен Василев да получи вицепремиерски пост при ротацията. „Възможно е той да е одобрен от ДПС за вицепремиер. Погледнете през последните няколко месеца, когато имаше различни политически сблъсъци, кой от министрите излезе и каза, че предложенията на г-н Пеевски са разумни, включително и кадровите”, заяви Стойчев, намеквайки, че Асен Василев сериозно е завил към ДПС.

Политологът Христо Панчугов заяви, че конфигурацията е такава, че всичко става ясно. „Спомняте си скандалите около МВР – заместник-министърът, който май беше назначен от ГЕРБ, се оказа, че е назначаван от г-н Рашков”, заяви Панчугов. По думите му основният проблем е, че самите политици не носят отговорност за решенията си и това трябва да се промени.