Борисов събра Асен Василев и Йордан Цонев: Г-н президент, умолявам ви, направете го!

2

Ние каквото бяхме поели като ангажимент да подкрепим – сме го изпълнили. Има една тема, която президентът Радев се надявам да реши бързо – това е таксата за “Балкански поток”. В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, при нас мина на две четения, умолявам го президентът да подпише. Това заяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В областта на спорта, Министерство на финансите влиза също с толкова пари. За църквите, за джамиите. Всичко това е влязло в бюджета. Сега с Христо Иванов, с колегите от ДПС се разбрахме по регулаторите да се търсят най-добрите хора, независимо кой ги предлага“, добави още Борисов.

Може да се изнася само суров петрол, вкаран в страната към 31 декември, заяви Асен Василев.

Компромисът, който направихме е каквото има внесено – да може да се изнесе като петрол, каза Борисов.

Йордан Цонев от ДПС е категоричен, че няма вратички що се отнася до изнасянето и внасянето на петрол у нас. „Безусловно ще се получат средства всички 1500 общини, това е безпрецедентно. Когато се говори за вредите от сглобката , трябва да се каже и за ползите“, каза още Цонев.

Борисов се пошегува, че пръв в кабинета му е влязъл Асен Василев и трябва да му върви по пари тази година.

Финансовият министър Асен Василев заяви, че приемането на бюджета е започнало и трябва да продължи. „В общинската програма има над 1500 проекта. 98,4% е изпълнението на сделки в страната, данъците се събират и средства ще имаме. Дефицитът дори ще е по-малък“, каза още той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории