На вниманието на шефовете на ЦСКА: На Стамен Белчев му омръзна във втория отбор…

ЦСКА Берое Стамен Белчев

През лятото на 2022 година ЦСКА обяви назначението на Стамен Белчев за старши треньор на дублиращия тим. При първото му участие в Югозападната Трета лига през миналия сезон, отборът завърши на пето място. Сега пък зимува втори, на 6 точки зад лидера Миньор Перник, с което затвърди възходящото развитие на юношите до 19 г., които са гръбнакът на дубъла на червените.

„В интерес на истината съм изненадан, че зимуваме втори. Не съм очаквал, че отборът ще заема това място в края на годината, но пък с оглед на играта и резултатите считам, че е напълно заслужено. Този отбор участва и за Купата на БФС при старшата възраст (б.р. – победителят печели квота за Младежката ШЛ на УЕФА). Там очакваме жребия за полуфиналите. Те ще са април месец, а през май е финалът. Там взимаме играчи и от набор 2007 и 2008 година“, сподели Белчев пред „Тема Спорт“.

„От първия тим при нас играха само Георги Чорбаджийски, Марк-Емилио Папазов и Илиян Антонов. Но тук говорим за млади момчета, а не за футболисти, които са утвърдени в първия състав. Както е в Лудогорец или ЦСКА 1948. Ние обаче по всяко време трябва да имаме готови на сто процента играчи, които при необходимост да се качват при мъжете. Когато решат да ги повикат, те да са напълно подготвени за това“, добави 54-годишният специалист.

„Вторият отбор на ЦСКА няма възможност да влиза във Втора лига. Дори и да станем първи, промоция ще спечели втория в групата. Причината е, че влязохме служебно в Трета лига през миналия сезон и затова нямаме право да се качваме в по-горна група. Но ще искам и през пролетта да продължим с добрите игри и резултати. Целите ще са поставени от мен, за да има мотивация за момчетата. Следя всички резултати и представяне на отборите в школата, защото и аз трябва да знам кой да кача в дубъла, тъй като използваме и момчета от тима до 17 години. Понякога и това е причина за по-слабите резултати в школата, защото така отслабваме дадения набор. Но това е неизбежен процес в развитието“, отчита Стамен Белчев.

„За повечето момчета крачката мъжки футбол бе направена още миналия сезон, когато пак участвахме в Югозападната Трета лига и видяхме какво е – терени, съперници, здрави битки. Тази кампания обстановката вече ни е позната и състезателите знаят какво да очакват. Работи се приятно. Много съм доволен от свършеното с тези момчета. Направиха добро развитие. Доста от тях извървяха и голяма крачка напред. Но още има какво да се желае, за да се доближат до мъжкия футбол, до изискванията да бъдат футболисти в първия отбор на ЦСКА. Още не са готови“, категоричен е наставникът на втория тим на армейците.

За себе си той добави: „Разбира се, че ми липсва мъжкият футбол, но нищо не се знае. Нека да си вършим работата, където сме, пък за в бъдеще времето ще покаже“. Стамен Белчев сподели и мнението си за „Армията“, където на 10 декември ЦСКА-София изигра последния си мач преди започването на голямата реконструкция.

„Имах доста незабравими емоции. Може би победата над БАТЕ Борисов в Лига Европа и успехът над Лудогорец за купата (б.р. – 2:1 след продължения на 14 декември 2017 г., четвъртфинал) са най-ярките ми спомени. Много срещи ще останат в съзнанието ми, докоснах се и аз до тази магия стадион „Българска армия“”, завърши Стамен Белчев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории