Само в 7DniSofia.bg

Съдът към Диана Димитрова и бияча Юлиан Вергов: Имате срок до 22.02.! След това ви почваме

диана димитрова юлиан вергов

Делото за клевета заради фейсбук статус, което актьорът Юлиан Вергов заведе срещу колежката си Диана Димитрова, започна с фал.

Оказа се, че адвокатката на актрисата от Малък градски театър „Зад канала“ – Светлана Петкова, е забравила да се подпише на пълномощното, с което я представлява.

Документът бе приложен, но съдията забеляза липсата на автографа и даде възможност на юристката да се поправи, държейки това изрично да бъде записано.

Вергов бе редовно призован, но не се яви, а вместо него дойде адвокат Ина Лулчева. След като разясни правата на подсъдимата Диана Димитрова, съдията от Софийския районен съд обяви законната възможност за сключване на споразумение между страните, преди да даде ход на делото. Те обаче побързаха да откажат, при което съдията обясни, че това е все едно предварително да се откажат от наследство. Затова делото бе отложено за 22 февруари.

„Аз споразумение с този човек по никакъв начин няма да сключа. Мисля, че темата е прекалено болезнена за етапа, в който нашата страна се намира, и това е моето категорично решение – делото се отлага. Явих се днес, защото не се явявам само от свое име. Мисля, че днес, явявайки се на това дело, съм представител на всички жени в България, които са допуснали моята грешка да мълчат и не са говорили, когато е трябвало“, заяви пред медиите на излизане от съдебната зала Диана Димитрова.

„Държа да отбележа, че за голяма част от хората не е ясно, че това дело не е свързано с упражненото насилие върху мен, то е свързано с фейсбук статус, който аз написах лично в личната си фейсбук страница, след като прочетох изявлението на Юлиан Вергов. Частта с издевателството над дъщеря му беше моментът, в който моето здравословно състояние се влоши и се наложи да потърся медицинска помощ“, продължи актрисата, пременена с черен панталон, бяла риза и черно елече.

Направи впечатление, че Диана Димитрова е започнала много по-внимателно да подбира думите, с които се изразява, за което сподели, че е предупредена от адвокатката си. „Не предприемам съдебни действия, защото искам да го предизвикам – ако се чувства невинен, да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида във фейсбук статус“, заяви актрисата. Тя допълни, че се е отказала да търси правата си, след като нейни колеги са събрали смелост да говорят за случая й.

„За мен тогава битката беше спечелена, защото стана ясно на цяла България, че се опитват да прикрият престъплението и насилието, което беше упражнено върху мен. Реших, че няма нужда да разстройвам повече майка си. Заради това не съм предприела действия“, каза още Димитрова пред Нова тв.