Киро и Асен сигурно са онемели – край с тях! Ето защо Доган слага Пеевски начело на ДПС

payimage-607063

Стабилност до Коледа сред нестихващи скандали и без смени на министри – такава е краткосрочната прогноза на Андрей Райчев. После има два пункта – европейските избори и най-вече вотът в САЩ за президент. Евентуално и дотогава кабинетът може да изкара, смята анализаторът.

Според него в момента сме свидетели на изпълнението на идеята на Христо Иванов от ДБ за техническото правителство – управляват партиите от парламента през експерти в кабинет, който подкрепят.

„Тези, които държат правителството, го бият най-много – това е най-странното“, коментира той отношенията в некоалицията.

За събитията в ДПС прочитът на Андрей Райчев е многопластов – от една страна дистанциране от Турция с оставката на Мустафа Карадайъ, а от друга – превръщане на Движението в първата или сред първите две най-големи партии с поставянето на българин начело, в лицето на Делян Пеевски.

„Доган смята, че най-голямата опасност за ДПС е Турция, която винаги е имала апетити да превърне ДПС в своя маша. Доган никога не е разрешавал това, но и опитите не са преставали. И това го гледахме с Лютви Местан, преди това с Гюнер Тахир, с Осман Октай. Преди това с Дикме, сега го гледаме с Карадайъ“, коментира анализаторът.

„Представете си, че Пеевски успее да поведе ДПС в посока, при която там да влязат едни 100-150 000 българи и български гласа. Нали си представяме, че това ще стане най-голямата партия в България? Те са 300 000. Още 150 000 им стигат, за да станат, хайде, първа да не е, но една от двете първи политически сили и незаобиколим фактор. И това им е мечтата“, коментира Андрей Райчев в интервю за Dir.bg.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории