Говорителят на Радев: Делян е избора на Доган! Двамата с Борисов изобличават нелепите от ПП и ДеБъ

антон кутев

Лично моето усещане е, че Делян Пеевски няма да стане председател на ДПС, там има достатъчно много хора, които могат да го направят.

Това каза пред „Фокус“ говорителят на последното служебно правителство Антон Кутев и настоящ съветник на президента Румен Радев.

„Със сигурност моето лично мнение е, че Делян беше избутан напред, просто, за да се подиграва на управляващите в момента, той го прави. Заедно с Борисов всъщност те през цялото време им показваха колко са налепи. И според мен аз лично приемам възхода на Делян Пеевски през последната половин година като абсолютно умишлено активно мероприятие, в което Делян абсолютно съгласувано според мен с Ахмед Доган им показваше, че нищо не са направили. Защото нали тези, където стояха, те с лодка стигаха до Росенец, заобикаляха откъм морето, в момента седят там и той им се кара и размахва пръст, и те се свиват и го гледат и мигат. Както се казва, хайде сега не им трябва лодка, нали, сега само хапче за смелост им трябва, за да кажат нещо, ама мълчат. Това е резултатът, който виждам аз. И по този повод аз не мисля, че Делян е изборът на Ахмед Доган за нов председател. Разбира се, това не мога да го кажа, аз казвам какви са моите предположения. Въпросът обаче е, че според мен ще бъде друг председателят, просто в момента Делян им се подиграва, и това с ясното съзнание, че цялата тази дейност е подкрепена от Ахмед Доган, защото иначе нямаше да се случи“, коментира Кутев.