Питбул на Нинова захапа Денков за задника: Страхуваш ли се, престъпник? Андрешко идва за теб

7 Dni Sofia01.11.2023
payimage-601077

От Фейсбук профила на бившия депутат от БСП и журналист Александър Симов

Денков е не само политически престъпник. Той е литературен гангстер. Защото отдавна ми е писнало от тази тъпотия на градските сектанти да се гаврят с паметта на Елин Пелин и на един от най-симпатичните, смели, социални и жизнеутвърждаващи герои в неговото творчество…

Андрешко не е символ на българската хитрост. Той е символ на класовата солидарност. Героят, който спасява своя съселянин от безпощадните ръце на бирника. За Елин Пелин Андрешко е не просто положителен герой, той е изразител на тихата сила на един народ, който не вдига революции, но намира всякакви други начини, за да накаже самозабравилите се тъпаци, които са узурпирали властта.

Андрешко и Бай Ганьо няма как да съществуват в едно изречение, освен, ако не са продукт на автора на „Съвършеното блокче сапун“. Това са герои антагонисти.

Ако днес Алеко беше жив, новата версия на Бай Ганьо щеше да пие соево лате, да използва английски думи, да ходи на маникюр и да гласува за ПП/ДБ.

Андрешко от друга страна е овеществения кошмар на градските елитаристи. Това е народът, който най-накрая показва своята сила. Това е тихият герой, който зарязва „елитът“ в блатото.

Тоест Денков има защо да се страхува. Както и цялата му прослойка.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории