Тя беше дясна ръка на Костадинов, а сега го направи на две копейки: Маминият ти син е първи в София

payimage-532045

Ся е моментът възрожденската пиарка Анна чрез независимата си агенция да заяви, че реалните резултати са съвсем други и Израждане печели навсякъде в големите общини, а след нея Къстадинов да даде изявление, че от посолството са му откраднали изборите. Но няма да иска касиране, че може да се разкрие, че и толкова гласа нямат!

Извън майтапа и личното удовлетворение да кажа: „Бе аз казах ли ви за кадрите!“, поредните местни избори показаха тенденцията партиите да залагат на безлични и послушни кандидатури, а свестните хора да се отдръпват от политиката. ГЕРБ здраво държат властта, като подхвърлят кокалчета на ПП, за да не се сърди посолството. ДПС си играе неговата игра и бавно настъпва навсякъде. Възраждане от добра идея за България се разкри като поредното еднолично партийно търговско предприятие, където верността към вожда е единственият критерий за подбор на членове и кандидати за изборите.

И ще си позволя да спомена една от причините, заради които напуснах и които изложих в изявлението си от 24.06.2022 г.:

„2. Кадровата политика: Лидерът иска верни, а не умни и мислещи. Като това многократно го е заявявал в прав текст. Проблемът е, че не може да се издигат верни и да се ползват за умни. Липсват изявени кадри в основни ресори на държавното управление и дори такива, които могат да бъдат на отговорни постове дори на средно управленско ниво. Посочвам като пример, че в групата ни няма нито един лекар, заради което се наложи аз да съм член на здравната комисия. На искането ми да наемем експерт по бюджета, ми беше отговорено, че не било необходимо, това било политически въпрос. Само, че не е и разбирането и структурирането на бюджет и то държавен, изискват специални знания, които ние нямаме. Липсата на експертиза води и до популистко говорене. Аз съм юрист с дългогодишен опит в местното самоуправление, както и имам специалност по администрация. Въпреки подгответността ми по много ключови въпроси, пред медиите се представяха други колеги. Стигна се дотам, че мои становища да се иска да се представят от други депутати, защото били тяхна тема.“.

Толкова. Дори най-добрата идея може да се опорочи от един психопат или един глупак. От Козяк си играят тяхната си игра и всички коне в конюшната са техни. Драгият избирател за пореден път го ошамариха, но не виждам някакво проясняване на съзнанието, а само упорство в глупостта.

А сега продължавайте да си повтаряте, как сте първи, как Таслаков е станал кмет на Стамболийски, а онова недоразумение в Берковица също. Индианската шаманка пък в Пещера. Маминият – в София. Първи сте! Ако си го повторите хиляда пъти по партийните страници и напсувате един милион пъти хората, които ви казват истината, може и сами да си повярвате….

И…искате предсрочни избори. Това ще е картинката и на тях. Сменете системата, не играчите!

От профила във фейсук на Елена Гунчева-Гривова