Кирил Петков си призна, че взима пари от „Лукойл“ с шокираща простотия: В петък няма да работим!

7 Dni Sofia25.10.2023
кирил петков

Парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да участват в извънредното заседание на Народното събрание, насрочено за петък, заяви Кирил Петков и така си призна, че партията му е зависима от парите на руснаците, управляващи Лукойл.

„Ветото трябва да се отхвърли. От друга страна, също сме казали, че в петък преди изборите, когато хората в цяла България трябва да направят най-важните си решения кой да бъде техният градоначалник, е абсурдно да им хвърляме прах в очите с национални теми“, коментира Петков.

По думите му предизборни циркове в парламента са абсолютно ненужни и затова няма да бъдат на това заседание. „Спокойно можем в зала да отхвърлим ветото веднага след изборите. Няма да присъстваме, защото няма смисъл.

Той коментира и темата с „Лукойл“, като посочи, че от компанията се опитват да използват стара загуба, за да прикриват нови данъци. Те един път са декларирали, че тази стара загуба не важи и трябва да си плащат в пълен размер данъците и ние това ще настояваме и ще те ще бъдат събрани. Министърът на финансите вече ги уведоми. От тук нататък всички заедно ще кажем, че няма да допуснем с тези стари загуби да се опитвате да покривате нови данъци. Държавният контрол трябва да се упражни от Министерството на финансите. Ние, партиите, заставаме зад този подход, заяви Петков.

Припомняме, че Делян Добрев разкри, че всяко забавяне на гласуването носи всеки ден по 3 милиона евро чиста печалба в джоба на Лукойл, а хора от кабинета и управляващото мнозинство блажат от това.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории