Киро и Асен са гузни, че ги осветлиха! Пратиха Денков да плаши Делян Добрев: Ще го вкарам в..

асен василев, николай денков

На брифинг в Министерски съвет премиерът Николай Денков обяви, че ще заведе дело заради обвиненията, че правителството е „на хранилка“ в „Лукойл“. Очевидно началниците му Асен Василев и Кирил Петков бяс ги тресе от разкритията на Делян Добрев за корумпирането им от руснаците.

В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, което ясно съм казал, е, че до края на годината „Лукойл“ са поели ясен ангажимент да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Съжалявам да го кажа, знам че има очаквания, но правителството и аз лично трябва да спазваме законите. „Лукойл“ пое ангажимент да изпълни закона, какъвто е в момента. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона за да изпълним нечии желания. Трябва да се спазват законите, заяви Денков.

Попитан каква сума ще получим, премиерът посочи: „Това трябва да е разговор с Министерството на финансите, митниците – аз не разполагам със сумите. Аз казвам, че с „Лукойл“ сме се разбрали те да поемат ангажимента дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината. Всякакви срокове от една седмица са дезинформация“

По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни обвинения отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща, съобщи министър-председателят.

Припомняме, че във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отправи критика към правителството. „Хранилката на „Лукойл“ се оказва много голяма, в нея има членове на кабинета, министри“, заяви той. И се закани, заради лъжите на Денков, които явно продължават и днес, на следващата сбирка по темата да вкара камери и стенографки, за да не могат тримата лидери на престъпната групировка „ПП“ да се отмятат от сдумите си.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории