ЦСКА отговаря на провокацията на човека на ДеБъ! На 27-и „червените“ затварят „Орлов мост“, в неделя – втори удар

цска 2

Явно в българския футбол е дошло „време разделно“. След като родните привърженици се обединиха и подеха дружно кампанията срещу БФС, огласяйки с „Оставка!“ стадионите из страната в последния кръг, стана ясно, че това ще продължи, а всичко това ще премине в масов протест преди европейската квалификация с Унгария на 16 ноември, информира Lupa.bg. Е, този петък се задава още един блокаж на централната част на София – „Орлов мост“. Феновете на ЦСКА излизат на протест и ще затворят емблематичното кръстовище.

Това ще стане в петък, 27 октомври, преди домакинския двубой (има вариант да бъде и след мача, това ще се уточнява в близките дни) на армейците срещу Арда. Срещата е от 16:30 часа в последния работен ден от седмицата.

Причина за протеста е проблемът с реконструкцията на стадион „Българска армия“. Това стана ясно днес, когато от Борисовата градина обявиха, че влизането в сила на разрешителното се отлага поради жалба. Естествено, тя е пусната отново от „професионалния жалбоподател“ Николай Веселинов – бивш зам.-кмет на район „Красно село“ от „Демократична България“.

Все повече из различните групи на армейската общност в социалните мрежи се тиражира новината, че в петък ще бъдат предприети действия и нещата няма да бъдат оставени така. И това два дни преди местните избори.

Бившият административен директор на ЦСКА – Милко Георгиев, който винаги е много активен, когато става дума за справедливост и любимия на милиони българи клуб, сподели своето мнение и разкри за намеренията на привържениците.

„Сега ще си проличи ставаме ли за нещо! Доколкото разбрах, обмисля се блокиране на кръстовището на „Орлов мост“ в петък. Да, преди мач е ясно, че ще бъдем много, но да видим след това. Тази битка си е наша и само ние можем да я спечелим. Стари, млади – всички на мирен протест, защото онази отрепка само чака нещо да му се случи (не, че не го заслужава)!“, написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

В същото време феновете на червените зададоха три въпроса към „професионалния жалбоподател“. Те питат Николай Веселинов в социалните мрежи:

„1. В качеството си на заместник-кмет на район „Красно село“, използвал ли е служебното си положение за да пригоди помещение, в което да е пребивавал (в т.ч. да е спал, да се е хранил)? Ползвал ли е лични електроуреди и други устройства, от които са се оплаквали служители в общината? Възползвал ли се е от служебния ток и вода?

2. Като заместник-кмет на район „Красно село“ налагал ли е личните си виждания за храненето през социалната програма за „Топъл обяд“, за да прокарва веганските си убеждения, като е отказвал да бъде включвано месо за нуждаещите се, за сметка на други продукти?

3. Издавал ли е незаконни заповеди за уволнение на останалите заместник-кметове в деня, когато Столичният общински съвет е прекратил правомощията на кмета на район „Красно село“? Поставил ли е общинския съвет в правно-патова ситуация, след като неправомерно се е възползвал от вътрешна заповед за заместване (в случай на отсъствие на кмета)?“.

Заради войната, която води срещу ЦСКА коалицията издигнала Васил Терзиев за кмет на София, „червените“ стягат и жесток наказателен вот в неделя срещу милионера.