Дачков се осмели да го напише за ужас на Прокопитата: Те искаха да са като Пеевски! Но умряха в скута му…

7 Dni Sofia19.05.2024
Парламент - заседание

Умнокрасивите десет години се въргаляха по площадите и получиха този резултат. Би трябвало да се скрият от срам, но те срам нямат.

Впрочем борбата на Иво Прокопиев срещу Пеевски винаги е била борба от завист, а не от принцип. Пеевски постигна онова за което Иво мечтаеше (но не успя да направи в такава степен, въпреки че е по-възрастен) – голяма власт и много пари. И Пеевски и Прокопиев започнаха кариерата си млади, но Пеевски успя да влезе по-сериозно в управлението, докато Прокопиев разчита само на отделни капии и американското посолство.

Впрочем първите организирани медии бухалки бяха тези на Иво Прокопиев. Още по костово време „Капитал“ (и „Дневник“, който се появи в края на правителството на Костов) се държаха като рекетьори в името на бизнес интереса на Иво Прокопиев. Те са първопроходците в схемата журналистика-власт-пари.

Пеевски и ДПС само копираха този модел, за да защитят собствения си интерес срещу кръга „Капитал“ и го направиха далеч по-успешно. Тази битка никога не е била борба между доброто и злото. Цялото усилие на умните и красивите бе да станат Пеевски – да имат власт и пари, но стигнаха само до едно мазно кафе в скута му.

За разлика от тях, той и Борисов имат ум и познания как се управляват българи. Умнокрасивите не знаят, защото не виждат нищо освен себе си. Затова загубиха властта, която държаха в ръцете си. Пеевски е тяхната мечта. Когато се погледнат в огледалото им се иска да виждат него.

За мен са прочетена книга. Банална, като литературата на Жоро Господинов.

От профила във фейсбук на Явор Дачков


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории