Кирил Петков и Асен Василев скоро ще са трупове! Живеем в такива времена…

кирил-петков

След големите обещания идват и големите провали! Живеем във времената на доказаните хвалипръцковци! Дойде време треторазрядни политически шарлатани да се упражняват на наш гръб в управлението…

Промяната дойде, победи, цъфна, разсипа държавата и умря в скута на Делян Пеевски и в прегръдката на Борисов. Държавата се срина, а народът остана излъган, че ще има нов курс. В София дойде промяната, цъфна, тръгна с фалстарт и скоро ще се разцепи поне на две, за да завърши като конкубина на ГЕРБ – прелъстена и употребена.

Кирил Петков и Асен Василев са политически пътници, а по-сетне и трупове. Всичко може да им бъде простено от народа, но не и че се съешиха с ГЕРБ и ДПС, които щяха да приключват… В София дошлите на власт „нови“ с отрицанието на модела ГЕРБ, за шест месеца се компрометираха до там, че хората да казват „по-зле са и от предните“…

Противно на общо приетото мнение – в политиката има желязна логика. И когато се помислиш за Господ – че можеш да вървиш и промениш тая логика, обикновено катастрофираш тежко и безвъзвратно. Промяната се оказа неспособна да схване елементарни приниципи – че трябва да се говори реално, а не утопично, че крайното отрицание накрая се обръща срещу теб, че думите трябва да се спазват, че не може да седнеш да играеш карти с дявола. И други неща има, но и тези са достатъчни.

Промяната като промяна приключи, защото излъга сама себе си. Или по-скоро излъгаха тези, които им вярваха. Докараха се до там, че в мача Пеевски и Борисов станаха добрите, а Промяната лошите. Такава скоростна размяна на роли се дължи само на тежко политическо дилетанство и некадърност. В случая – на Промяната.

И ако ДБ са на сянка в момента и далеч от камъните, които хвърчат, то ПП като едно безмозъчно камикадзе бърза към политическата смърт. Да си управлявал до вчера и да правиш кампания с колажи и анимации – не е сериозно. Може да ти се вържат едни градски сектанти от „градската деница“, но разумният човек – не. Политическият наивник Кирил Петков се взриви по най-идиотския начин, а политическият хитрец Христо Иванов дебне в трънака на завет, за да се намести в следващо управление в името на „стабилността и държавата“.

Цялата тази камарила се нуждае от контрапункт. И именно за това от ВМРО излизаме като контрапункт на сглобката и на бъдещата сглобка ГЕРБ-ДПС-ДБ. На този порочен модел трябва да се сложи край.

Форматът на правоверния „евроатлантизъм“ (да се чете евтин клиентелизъм) трябва да бъде приключен.

Карлос Контрера, лидер на ВМРО-София