Да убиеш човек по време на предизборна кампания е знак, който добре трябва да разчетеш. Кирил Петков не е от тези, които могат да четат знаците. Защото това е способност на аналитичния механизъм у човека. И на интуицията.

Кирил Петков никога няма да се оттегли и ще продължи да рие докрай, докато най-накрая неговият електорат не го изхвърли вече със знаците на абсолютното презрение.

Имало заплахи срещу Кирил Петков, затова му сложили охрана. Глупости на търкалета. Ако ще те унищожават наистина, няма да ти го съобщават, че да се подготвиш. И ако ще те унищожават наистина, охраната не е непреодолима.

На кой му е дотрябвало да плаши Кирил Петков за каквото и да е. Единственото, което има смисъл спрямо него, е активна елиминация на изборите, нищо повече. Заплахи за живота се поставят на хора, които са съществени и дългосрочно непреодолими. А Кирил Петков е най-преодолимият политик на света. Той просто си отшумява и няма нужда някой да го приключва.

Мая Манолова от „Солидарна България“ е същия случай на липса на мярка, пак заговори за мафия, кюлчета, куфари с пари, лозунги и комисии. Тротоарният репертоар го знаем.

Ще перифразирам една известна фраза отнасяща се за приятелите или враговете по следния начин: „Кажи ми кое ти е проксито, за да ти кажа какъв си!“ Внимавайте какво изобретявате! Вече виждаме, че прокситата са оръжия за политическа война между най-силните и най-богатите. Но съвсем логично е някое от тези проксита да бъде изтървано и да се превърне в Чудовището на Франкенщайн. Защото помпенето на посредственоста е помпене на безконтролна опасност. Като знам какви пишман психолози и лоши кадровици имаме!

От профила във фейсбук на журналистката Калина Андролова