Кремъл се разтресе: Арест за Путин, бодигардове нахлуха в спалнята му, той се гърчи

payimage-76280

Руският президент Владимир Путин е получил сърдечен арест в частния си апартамент в Москва в неделя вечерта. За това се съобщава в Телеграм канал, за който се смята, че е управляван от бивш приближен до президента.

Според съобщението охранителите в резиденцията на Владимир Путин са влезли в апартамента на руския лидер, след като чули силен трясък, и са открили 71-годишния мъж да лежи на пода до леглото, в безсъзнание.

На място незабавно са били повикани лекари, които минути по-късно са диагностицирали, че руският президент е получил сърдечен арест. След това Путин бил преместен в специално медицинско заведение, където му били оказани интензивни грижи, твърди източникът.

„Путин конвулсивно се извиваше, докато лежеше на пода, като въртеше очи“, казва един от охранителите, спасили живота му, пише още 24 часа.

В последствие лекарите съобщили, че президентът е пристигнал реанимиран в следствие на сърдечния арест.

Според британския сайт „Експрес“, здравето на Путин сериозно е разтревожило близкото му обкръжение. И макар диагнозата му все още да не е потвърдена от независими експерти, сърдечният арест идва на фона на слуховете за дълго крито влошено здравословно състояние.

В социалните мрежи дори се разпространяват твърдения, че заради опасността за живота му двойник е бил използван от служители на Кремъл по време на неотдавнашното пътуване до Китай по време на срещата със Си Дзинпин.