Свършва се! ГЕРБ обяви за понеделник решение, което ще коства оставката на премиера Денков

десислава атанасова бойко борисов

ГЕРБ ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ така ще се задължи правителството в едноседмичен срок да отнеме дерогацията.

„Считаме, че трябва да въведем най-либералния режим за съхранение на горива и държавата да си назначи особен представител“, каза още Атанасова.

По думите ѝ това, че правителството не може да взема смели решения, не следва да се пише в сметката на всички, които го подкрепят.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса на финансовия министър Асен Василев по темата за продажбата на „Лукойл“ и за последната промяна в закона, с която между първо и второ четене депутатите били подведени да я гласуват, а всъщност тя осигурявала 100% монопол за компанията.

Борисов се закани, че въпреки договорката да подкрепят законите на Асен Василев, повече на доверие неговите народни представители няма да гласуват.

Най-вероятно отнемането на дерогацията ще е и края на кабинета „Денков“ Припомняме, че Делян Долрев разкри как при всяко такова предложение, академикът ходел и хвърлял оставка пред Бойко Брисов и Делян Пеевски.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории