Само в 7DniSofia.bg

ПЛОВДИВ ИСКА ДА ГО ЛИНЧУВА! Арестуваха известен фотограф за блудство със 7-годишно дете

1

На 17 октомври 2023 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Дардов, на 42 г., за престъпление по чл. 149 ал.2 т.4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че във вила на Върховръх през 2021 г. позната на Дардов оставила дъщеря си да я гледа. Според обвинението, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето.

Дардов е привлечен като обвиняем и за това, че на 10 октомври 2023 г. в жилище в Пловдив е държал за себе си чрез информационна технология – фото и видеофайлове, представляващи порнографски материали, за които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст – престъпление по чл.  159 ал. 6 от Наказателния кодекс.

На 12 октомври 2023 г. Районна прокуратура-Пловдив е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо фотографа. Районен съд го е задържал под стража, като мярката може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция. Защитата на фотографа е поета от адвокат Йордан Давчев.

Разследването по случая е проведено от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Дардов бе сред търсените фотографи в града, известен е със сватбените и абитуриентските си сесии. В официалния си сайт съобщава, че е заснел над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие факта, че е снимал и 11 сватбени тържества на служители на НАП.  Записванията за абитуриентските фотосесии за т.нар. „Клас на Дардов“ се правят година по-рано. Прави и портретна фотография.

Според информация на TrafficNews Дардов е поставял скрити камери в съблекални и сервизни помещеня по време на сватбените тържества, които е заснемал. Младоженци, които не се възползвали от услугите му , били посетени от НАП, след сигнал от фотографа за незаконно придобити средства.

Полицаи, специализирани в разследване на кибер престъпления, издирват и други порнографски материали, заснети от фотографа.