Мангъров разтресе държавата: Почина от инфаркт 8-годишното детенце, което рекламираше РНК ваксините

мангъров

В Израел на 8 години почина от инфаркт детето, което бе рекламно лице на РНК ваксините. То бе дете на лекари и имаше 4 ваксини. На 8 години дете не умира от инфаркт. За мен децата не трябва да се ваксинират срещу Ковид. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

„Философията на иРНК ваксината е такава, че тя бе създадена за лечение на рак. Ако имате рак, който не може да се лекува по другите начини, не че те са много, може да ви се направи персонална иРНК ваксина, да се вкара в клетките ви и да ги накара да произвеждат клетки срещу раковите клетки. При тези ваксини има две лоши неща, които могат да се случат. Едното е имунната система на човека, който се ваксинира, да започне да разпознава неговите клетки, които произвеждат чужди белтъци, като чужди и да почне да ги атакува. Така може да възникне автоимунен процес, който да прекъсне процеса на производство на чужди белтъци. Вторият проблем е, че не е ясно кога ще спре този процес. Понякога се получава свръхпроизводство на тези спаик протеини, а това води до тромбози, миокардити и т.н.“, добави доц. Мангъров.

Според него, когато човек е с рак, той е склонен да поеме много повече рискове с всички такива нежелани реакции, защото е на ръба.

„Пак ще кажа, че тази методика на иРНК ваксините е създадена за лечение на рак, но се използва за ваксини за Ковид, защото така се разшири пазарната ниша, защото това е едно бързо и лесно производство, което се оказа много печелившо. Ваксините иРНК бяха бързо приспособени срещу Ковид“, каза още инфекционистът.