Острие на ГЕРБ прободе Асен Василев: Заради НАП и „Митници“ на Спецов, иска да тегли нов дълг

асен-василев-румен-спецов

Вчера разбрах от медиите, че финансовият министър Асен Василев смята да изтегли нов дълг, който ще го платим всички ние. Аз съм член на Бюджетната комисия и това за мен не беше известно, никой не беше споделил. Това каза от Търговище Теменужка Петкова от ГЕРБ.

„Никой не беше споделил с нас, че има такова намерение. Причината е бюджетна. Състоянието на бюджета. Една от основните причини да се тегли този дълг, въпреки че не се казва истината, е това, че има неизпълнение на приходите и то основно тези от ДДС и Агенция „Митници. Когато министър-председател беше Бойко Борисов бюджетът на България винаги беше на излишък. Имаше за пътища, за инфраструктура и за всичко това, което се направи по наше време за общините е благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха“, каза още депутатът.

Припомняме, че вчера от интервю на финансовия министър Асен Василев стана ясно, че до края на тази годината България ще излезе на международните пазари с емисия дълг. По думите му това се налага във връзка със Закона за бюджета, но той не уточни какви ще са параметрите на планираните дългови емисии. Василев подчерта, че за тази и следващата година са планирани дефицити в размер до 3 на сто.

Припомняме, че за събираемостта на приходите от ДДС и Агенция „Митници“ отговаря НАП на приятеля на Асен Василев – Румен Спецов! Още по-скандалното е, че само преди дни заплатата на любовния мускул на Кокорчо бе вдигната с 1000 лева за… справяне със задълженията!

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории