Десислава Атанасова след вота: Следим Асен Василев! Няма застрахован министър

десислава атанасова

Надявам се не сте изненадани. ГЕРБ подкрепи правителството, защото осъзнаваме, че на България ѝ трябва редовно, стабилно правителство. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след неуспешния вот на недоверие.

„През последните три години нищо не се случваше, когато управляваха служебни правителства. Неслучайно чак сега можем да говорим за изпълнени ангажименти по ПВУ и за гаранции за еврозона и Шенген. Единствено и само редовно НС и редовно правителство могат да гарантират тази перспектива пред страната ни.

Доверието ни не се дава даром, нито е безрезервно. Ще бъдем критични към министрите и всички ресори. Имаме опит в управление, опит в опозиция, затова доверието на ПГ на ГЕРБ-СДС трябва да го заслужат всички минути“, коментира тя.

На въпрос дали ГЕРБ е забранил на Делян Добрев и Жечо Станков да дойдат да гласуват, тя заяви: „ В момента тече предизборна кампания. Голяма част то неприсъстващите в залата колеги са ангажирани с предизборната кампания. Така и нашият лидер Бойко Борисов е в Разград. Това със сигурност не е демонстрация.”

„В нашето споразумение, което даде възможност да се състави правителство, ясно поехме ангажимент, че ще направим оценка на всички министри преди ротацията. Знаете, че правителството на Кирил Петков, срещу което ГЕРБ инициира вот на недоверие, беше заради финансовата политика. Ние сме особено критични към Асен Василев и сериозно следим какъв бюджет ще се предложи”, подчерта още Атанасова.

„Да, може да има има ротация на министри. Никой не е застрахован“, категорична бе тя.