Само в 7DniSofia.bg

Венци разкри: Лудогорец ще извади пари, за да ги добутат до 13-ата! Чувам се с Гриша Ганчев, но мълчи за Вуцов

Венци Стефанов

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, говори по различни теми от родния футбол. Босът на клуба от столичния квартал „Овча купел“ даде обширно интервю пред колегите от „Тема Спорт“, в което заяви, че големият брой чужденци във водещите отбори е основният проблем пред българския футбол.

„Може ли Светослав Вуцов да замени Густаво Бусато в ЦСКА? Трябва да станеш мениджър на Светльо или ще си по-полезен като съветник на Гриша Ганчев (смее се). С него се познаваме повече от 30 години. Чуваме се от време на време за добро или лошо, но не дава никакви индикации. Сега за Светльо най-важното нещо е баща му да се оправи. Той е добър човек, дебела глава и дано Господ е с него и му помага!

Бата, Кашай, а сега Давид Фернандес Борбалан? При Кашай беше пълна каша. Тогава беше куче влачи рейс. Той си седеше в Унгария, а неговият заместник не знам какво правеше, но работата не беше добре. Ако говорим за Лудогорец, то грешките са в тяхна полза и сега продължават с пълна сила. Бутат ги непрекъснато. Според мен това е вредно за всеки отбор. Когато те подкрепят в България и когато излезеш навън, ти свалят гащите и те бият като тъпан.

Дали може Локомотив (Пловдив) или Черно море да свали Лудогорец? Не! Няма да издържат и всичко ще си дойде на мястото. Лудогорец ще хвърли всички сили и средства да запази статуквото, а едно нещо, което не може да се купи с пари, се купува с много пари. И само Лудогорец може да си го позволи.

Пак ли до второто място ще стигнат ли силите на ЦСКА? Да не стане само да е трето (смее се). Ще ти кажа честно – всички отбори, които са се нацвъкали с наемници, нямат шанс. Нали виждате и Лудогорец, които са ги взели от кол и въже? Половината техни чужденци, които взимат от 20 000 евро и нагоре, са по-слаби и от моите, които взимат по хиляда. Докато отбори като Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев (Пловдив), Берое, които са пет емблематични отбора, не разкарат повече от половината чужденци, няма да има футбол в България.

Промяна в управлението на Борислав Михайлов? Има някакво подобрение и неща, които се правят, но и футболът се управлява, както и държавата, а ни трябва човек с топки и здрави панталони. Разбирам, че има европейски закони, но има и български. Нали виждате какво прави Орбан в Унгария? Аз искам нашата държава да се управлява така и да се отстоява българското, а не да гледам „Родител 1“ и „Родител 2″ и да занимават децата с глупости.

Дали вярвам на Гонзо, че до три години ще сме голяма сила? Той работи, старае се, дава каквото може. Гонзо не е Капело, но има желание, нищо че е левскар и никога не ми е бил любимец. Когато съм ходил до Футболния съюз, виждам, че полага усилия и не е само чики-рики. На него му се иска като на всички нас, но като гледа манталитета на младите…“, каза Венцеслав Стефанов.