Само в 7DniSofia.bg

Заковаха Васил Терзиев с разсипващ въпрос: Къде бяха майка ти и баща ти на 7 юни 1990 година?

1

7 юни 1990 г, легендарният милионен митинг на СДС от Орлов мост до хотел Плиска.

За неолибералите от други градове, които наричат днес “дребнотемие” роднинските връзки на кандидата за кмет на София от ДС и не са участвали в това епохално събитие, припомням – протестираше се предизборно срещу комунистическото управление на страната.

Премиерът се казваше Андрей Луканов, а председател на Политбюро на ЦК на БКП, прекръстен за една нощ на “президент”, без да е участвал в демократични избори – беше Петър Младенов.
В.Терзиев му се пада племенник по майчина линия. А пък майката на Васил Терзиев е била офицер в ДС. По бащина линия повечето му роднини, включително баща му, са заемали ръководни постове пак в ДС.

Предполагам, че ще възникнат допълнителни въпроси и контра анализи, все едно социализмът е върлувал в дълбока древност и само от хрониките наднича.

Един пребоядисан антикомунист изчислява през колко ребра е родството на Терзиев с Петър Младенов, толкова далечно го изкарва, та направо се залива от смях, че този факт изобщо се споменава в публичното пространство. В същото време “Манджурският кандидат” отказва да назове дори името на съпругата си, която може да е например племенница на Тодор Живков или на Леонид Брежнев, ама много далечна. Защо не?

Жалко е всичко това, приятели, и тъжно. Троловете точно сега се готвят и репетират сериозно по темата “Политбюро и ДС – хора от народа, трудещи се като всички нас!” Най-сетне танковете дойдоха.

Журналистката от „24 часа“ Диляна Ценова


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории