Разкриха как Ел Маестро е зачеркнал Саша Илич в съблекалнята на ЦСКА! Как Ганчеви да не го уважават…

7 Dni Sofia10.10.2023
payimage-596699

Старши треньорът на ЦСКА Ел Маестро е затегнал сериозно дисциплината в отбора. Новият наставник на „червените“ въвел и нови порядки в тима по отношение най-вече заздравяването на вътрешния климат.

Освен че с идването си той промени схемата на игра от трима на четирима в защита и подредбата в средата на терена, Нестор е подобрил и реда. Вече нямало закъснения за тренировки, каквито имало преди него по времето на Саша Илич. Доста от своеволията, които състезателите проявявали, били пресечни.

Вътрешният правилник бил сериозно подобрен. Дисциплината и колективът вече били на много по-високо ниво. Нещо, което било отчетено и от самите футболисти, които приемали нещата доста сериозно.

Специалистът често викал играчите на индивидуални разговори, а това рядко се виждало при предишния треньор. Подходът му бил различен към отделните състезатели. Привиквал всеки един и му отделял нужното време за изчистване на главата и това къде трябва да налегне, за да вдигне нивото. Подобреният климат в ЦСКА се вижда и на клиповете, които клубът започна да пуска от съблекалнята на полувремената на мачовете.

Много промени имало и по отношение на анализите както на самите футболисти, така и на съперниците. Важна роля тук изиграва новият помощник-треньор Александър Гицов. В дербито с Левски заради наказание от ДК Гицов го изгледа от журналистическата ложа. Там води записки и на почивката предаде лаптоп с данни за съблекалнята.

Играчите имали огромно уважение към Нестор и щаба му, който засега успявал да им влезе под кожата, като това се отразявало и на дисциплината в отбора, пише „Тема спорт“.