Потрес в София! Двама доктори (май) умориха старица, за да й вземат 2 апартамента в центъра

7 Dni Sofia08.10.2023
1

Софийската районна прокуратура (СРП) проверява скандалния казус с дарените от болна жена 2 апартамента  в центъра на София на двама софийски лекари.

Говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев официално потвърди новмината.

Обвинението се самосезирало след разследване в петък на Нова телевизия и последвали материали по казуса в различни медии.

Историята с починалата на 1 септември Лидия Чакърова, която приписала два апартамента в столицата – на бул. „Мария Луиза“ и в кв. „Лозенец“, на началника на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и на дерматолога д-р Евгения Божикова срещу грижи, провокира стотици негативни коментари в социалните мрежи.

Близки на Лидия Чакърова твърдят, че двамата лекари са я оставили да умре – не са й давали храна и вода, а цялото тяло на възрастната жена е било посинено, съобщи Нова телевизия.

Тя била кремирана два дни след смъртта си в Пловдив, където декларация за съгласие от наследник не е задължителна, а никой от близките не е уведомен.

Според информацията на Нова тв смъртта на Лидия е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото д-р Божикова живее на семейни начала.

На въпрос на “24 часа” за подробности около започналото още в уикенда разследване, говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев обясни, че колегите му от столичното районно обвинение ще проверяват дали не става дума за изнудване на болната жена, дали лекарите са полагали някакви грижи, след като са подписали договорите са издръжка и са получили собствеността на Лидия Чакърова.

Ако се докаже измама от страна на д-р Манол Соколов и на д-р Евгения Божикова, те могат да бъдат осъдени според Наказателния кодекс от 2 до 8 години затвор.

Пред Нова телевизия дерматоложката д-р Божикова обясни, че когато Лидия Чакърова й предложила да й дари петстаен апартамент на столичния булевард „Мария Луиза”, мислила дълго, но адвокатка я посъветвала да не отказва.

На 20 април 2023 г. Лидия дарила втори апартамент в квартал “Лозенец” на завеждащия клиниката по хирургия в „Александровска” болница доц. Манол Соколов, на когото преди години е била пациент, твърди Нова тв.

В писмо до медията адвокат на доц. Соколов твърди, че той и Лидия се познават от 2003-2004 г. Освен медицински грижи, доцентът оказвал помощ и съдействие с битови нужди на жената, посещавал я ежеседмично преди да почине.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории