Само в 7DniSofia.bg

Бойко Борисов разтресе пореден град: Как го търпите, бе, хора? Сега заради вас ще е по-скъпо

7 Dni Sofia07.10.2023
1

„Вчера цял ден депутатите ни са гласували с ПП и ДБ. Щом аз мога да се объркам, какво остава за другите. Кметовете направиха много. Освен цялата експертиза, един кмет трябва да има и пари. В последно време те работиха с парите, които оставихме ние. От майка ми и баба ми знам, че в мазето трябва да има мазнинка. А ми се подиграваха за селската приказка“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Велико Търново, където представя кандидатите за кметове и общински съветници.

Бюджетите ни бяха винаги в излишък, освен, когато дойде ковид пандемията, каза още Борисов.

„Ева (бел.ред еврокомисарят Ева Майдел) хубаво говори – как търпите международен път да ви мине през града. Един протест няма. Заради вашето поведение сега ще е по-скъпо. Не трябваше това да го търпите. Не съм ви подстрекавал, но исках да видя дали я има енергията. Тировете минават през центъра. За каква екосистема и здравеопазване говорят“,каза Бойко Борисов във Велико Търново.

Пари в държавата няма, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново – Русе оставихме пари. Във „Вик“ сектора – 1,2 млн. лв. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Пари в държавата няма“, каза той.

„Но нали са партньори – ще си затраем. Гледах Тагарев (бел.ред министърът на отбрана Тодор Тагарев), който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и му обясних.

Предишното правителство тайно даваше оръжие на Украйна през посредници. Винаги сме били честни – и когато сме говорили за българо-руската дружба, и за войната. Но в момента, в който Путин нападна Украйна и стана агресор, ние сме на страната на Украйна. Знам, че губим избиратели сред прорурските хора. Цялата тежест в момента е върху парламента. Откъде тръгна падането на ветото – от НС. Когато имаме претенции към министрите – те се основата на това, че ние сме ги назначили и искаме да работят по-добре. Аз съм сменил сигурно над 60 министри“, каза още Бойко Борисов във Велико Търново.

Гласувайте, за да стане мъничко по-подбре и да има лек оптимизъм, завърши Борисов.

„Ние успяхме да се справим с всички предизвикателства. Над 40 км инфраструктура във Велико Търново, 1500 човека имаме увеличение на хората. Много трудно се работи с това управление. Всички трудности ги преодоляхме. Но благодарение, че вие бяхте плътно зад нас. Нека не даваме местната власт на хората, които говорят за разруха“, каза кметът на града Даниел Панов.