Бивша депутатка: Гражданинът Евгений Л@йнов е невинен! Чакайте го утре да гази миньори на магистралата

7 Dni Sofia06.10.2023
евгений дайнов

Комисията по етика към НБУ е решила, че професорът-умнокрасива некъпана мижитурка, е невинен и е изразявал своя гражданска позиция. Поведението в обществото трябвало да бъде санкционирано от съответните правоприлагащи органи.

Значи, аз ако си изразя мнението, че Русия може да думне по тъпите глави министрите, взели решения да предоставят оръжия за Украйна, това е държавна измяна и ДАНС и прокуратурата трябва да се намеси. Но ако професор от НБУ обяви протестиращи граждани за нечовеци, за простаци, орки, селяни и т.н., това е израз на гражданска позиция. Явно е гражданска и позицията му, че ако мине оттам, трябва да ги гази, както и призивите насилсвено да бъдат прекратени гражданските протести, което пък представлява нарушение на политическите и граждански права на протестиращите.

Възползвайки се от мотивите на писмото и факта, че тук, във фейсбук, според умнокрасивитета, може позицията да е само гражданска, ще си кажа мнението:

СРАМ И ПОЗОР за българските учебни заведения е да допускат преподаватели, които насаждат омраза, дискриминация и расизъм спрямо протестиращи български граждани, които защитават гражданските си права! Такива преподаватели не само няма да научат студентите си на съответната наука, но и ще им дадат пример какви не трябва да бъдат. Учителят не само преподава предмета, той учи на чест, достойнство, гражданска позиция, уважение към законите и към другите хора. И няма знание, което да заслужава уважение, ако същото не върви с почтеност, морал, възпитание и отговорност. В този смисъл гражданинът Дайнов не покрива изискванията дори за хигиенист в съответното висше учебно заведение.

Ще заявя и моята гражданска позиция – ако аз бях студентка на този човечец, който се държи като цървул в обществото, щях да напусна учебното заведение, което ми натрапва да ми дава знания и пример подобен варварин и дивак. Защото срамът, че ще ми е преподавал подобна отрепка, ще бъде вечен!

И отново с оглед гражданските позиции – изразете ги към гражданинът Лай@оff. До гражданската му смърт!

Бившата депутатка Елена Гунчева-Гривова