Радост вкъщи! Асен Василев вдигна с 1000 лева заплатата на любимия си Спецов

7 Dni Sofia04.10.2023
асен-василев-румен-спецов

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече. Това реши правителството на вчерашното си късно заседание по предложение на особено близкия на Спецов – Асен Василев.

„Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.“, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и „приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП“.

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории