Нови проблеми в живота на Жени Калканджиева

жени калканджиева тачо

Спокойствието на Жени Калканджиева със сигурност отново е нарушено и то доста солидно. Този път това се случва заради новото дело, което битият от съпруга й Тачо мъж завежда срещу него.

Тачо отново ще се окаже под ударите на Темида, след като Върховният касационен съд намали присъдата му от 3,5 години затвор за побой на съсед и закани за убийство, магистратите измениха наказанието му на година и шест месеца условно. Решение, което не удовлетворява жертвата Георги Василев, който е категоричен, че няма да спре да търси справедливост.

„Ще заведа частно дело срещу вече осъдения и това ще е за средна телесна повреда, води се по частен характер. Няма да спра дотук с делата. Ще продължа да си търся правата.

По отношение на финансовата част – ако това дело, което ще заведа отново с адвокат Димитър Марковски, е успешно, ще направя дарение, след консултация. Парите ще отидат в дом за деца в неравностойно положение или в помощ на възрастни хора“, категоричен е мъжът, който през 2020-та бе нападнат от партньора на бившата шеста по красота в света. Този път фокусът ще e насочен, както към извършителя, така и към неговия съучастник, представен по-рано само с фамилията си – Златанов.

„На предишна инстанция присъдата бе три години и половина ефективна, т.е. затвор, сега е драстично намалена. Да – в свидетелството за съдимост е отбелязано, но в крайна сметка човекът, който е виновен, не получава заслуженото“, казва още Георги и добавя, че битката, която продължи близо три години и половина, му е коствала време, пари и нечовешко търпение. И днес той все още не ходи сам и спокоен по улиците.

Възмутен е от поведението на Тачо, който ден, след като отърва затвора, сподели видео, уловило как се забавлява, вероятно празнувайки. На кадрите Стефан танцува на лодка – публикация, която се появи и бързо изчезна от уеб пространството, пише „Галерия“.

„Странно ми е как човек, който е осъден, се качва на собствена или яхта на приятел, за да се весели. Радва

©

се, че е отървал затвора ли? Това показва, че условната присъда действително е нищо, ако не е допълнена от общественополезен труд или дейност, която да превъзпита и по-точно да види масата, че извършителят се е поправил, или иска да го направи. А видеото показва, че лицето е далеч от тези мисли. Съдиите може да са прави или не, хората съдят по делата“, казва още жертвата.

В съда той е работил заедно с адвокат Димитър Марковски. „Беше до мен през цялото време. Както и Божидар Терзийски, и изобщо целия екип на кантората. В България една такава случка коства много финанси, нерви… А когато другата страна е известна, за някой като мен е трудно да се пребори, било то и с медиите, които взимат страна.

Ударите бяха отвсякъде. Борихме се с едни от най-добрите адвокати, не искам да цитирам имена, но те са прочути и тиражирани. На финал доказах, че благодарение на съда, Тачо има вина. А вече законът преценява какво е наказанието. Той е осъден! Това трябва да се знае“, разказва Василев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории