Първи думи на шофьора, ударен от автомобила с нелегални мигранти на Околовръстното в София

полиция

Никакъв спирачен път не е имал автомобилът с мигранти, който катастрофира на столичното Околовръстно шосе тази сутрин. Гонката с полицията е започнала в района на „Черната котка” на АМ „Тракия“ около 05:00 ч. Ванът, превозващ мигранти, не се подчинил на стоп палка на полицаите.

„Видях, че полицаите спират коли и в началото помислих, че е за проверка. Опитах да мина лява лента, за да заобиколя спрелите коли, но един от полицаите ми даде сигнал и аз да намаля. Пуснах аварийните и докато намалям, последва на някакъв страхотен удар отзад“, разказа пред Нова телевизия шофьорът на таксиметровия автомобил, в който се е ударила колата, превозваща 17 мигранти без документи. По думите на таксиметровия шофьор, колата се е движела с много висока скорост, не е имало никакъв спирачен път. „Колата спря директно в мен“, каза той. Зад волана е бил 18 годишен българин без книжка, който е задържан. Пробите и на двамата водачи за алкохол и наркотици са отрицателни. Шестима от мигрантите са откарани в столични болници с леки наранявания за преглед. Двама са настанени в „Пирогов”, двама във ВМА и двама в ИСУЛ. Мигрантите съобщават, че са от Афганистан. На мястото има шест екипа на полицията.

„Хубавото е, че се разминахме без жертви, защото полицаят пък беше отпред, и ми даваше сигнал, за за да спра“, отбеляза шофьорът на таксито. В района на кръговото кръстовище на Драгалевци преминаването е силно затруднено, има задръстване в час пик. Трафикът към Бояна и центъра на столицата е много затруднен. При възможност избирайте алтернативен маршрут за пътуване.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории