Модерна спортна база се строи в столичния квартал „Люлин“

resize_ekranna_snimka_2023_09_24_122152

Модерна спортна база, простираща се на 14 дка общински терен, ще бъде изградена в 6-и микрорайон в „Люлин“, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. „Отчитаме изпълнението на една моя идея – програма за изграждане на спортни бази на общински терени в партньорство с федерации и спортни клубове. Ето един от успешните ни проекти, който ще е готов до Коледа“, заяви Георгиев.

Заедно с районния кмет Инж. Милко Младенов и общински съветници той провери докъде е стигнало изпълнението на проекта. Новата спортна база ще има 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални, детски център, така че да могат гражданите на „Люлин“ от целия район да идват да спортуват тук. „Гарантирали сме над 72 часа месечно напълно безплатен достъп за ученици и граждани по график, одобрен от кмета на района.“, посочва председателят на СОС.

Обектът ще бъде със сертифицирани тревни настилки от УЕФА и модерна конструкция, която ще дава възможност залите през лятото да се откриват, а зимата да бъдат отопляеми и закрити. „Така правим спортът достъпен за всички! Очевидно е, че ние не работим само по избори, ние работим много преди и след изборите. Защото това е отговорното отношение към София. А с кмет като Милко Младенов аз съм спокоен и за район „Люлин“.“, каза още Георгиев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории