Безобразие! Жители на столичния квартал „Хаджи Димитър“ задръстват кофите с мебели

боклук

Сигнализираха ни чрез платформата на Helpbook.info за недобросъвестни съседи в кв. „Симеоново“, които редовно тровят със задушливи пушеци всички живущи наоколо, пише днес.бг.
Ето какво пише нашият потребител: „Всеки уикенд, но и в други дни през седмицата, в продължение на няколко години, съсед гори боклуци, от които се носи задушлива миризма и гъст дим. Обгазяването продължава по няколко часа – повече от 3 часа на едно палене.

Подавали сме сигнал на №112, не само ние, но и наши гости, но няма резултат. Обаждали сме се по телефон на Столичен инспекторат по време на обгазяването, в почивен ден, но и това не доведе до някакъв положителен резултат. Изпратихме писмо- жалба/сигнал до Столичен инспекторат, но засега нямаме нито входящ номер, че жалбата е получена, нито някакъв отговор за предприети действия за справяне с проблема.
Притеснени сме от безсилието на институциите.

Този процес – горене на боклуци, продължава от години, всеки уикенд, а понякога и в делнични дни. Задушливата миризма ни показва, че се горят всякакъв вид отпадъци – листа, трева, пластмаса и др. Тъй като живеещите в къщата, от която идва пушекът, не ползват кофа за боклук, предполагаме, че те изгарят всички отпадъци от домакинството си.

Прилагам видеозаписи от 10-ти и от 16-ти септември, както и няколко доста показателни снимки. Пушекът, който се вижда е след 1 час горене, т.е. той не отслабва и не е при разпалване на барбекю, а умишлено се поддържа.

Молим ви да вземете необходимите мерки, тъй като е недопустимо да се горят отпадъци и боклуци в жилищен район“, пише в сигнала.

Получихме сигнал от столичния квартал „Хаджи Димитър“ за огромно количество изхвърлени едрогабаритни битови отпадъци, които вече дни преседяват до оградата на детска градина. Молбата е спешно да се осъществи извозването им.

Подобно е положението в район „Лозенец“. От седмици огромно количество боклуци се трупат около контейнерите за смет и са превзели голяма част от тротоара. Преминаването е почти невъзможно а смрадта се усеща и от съседните улици.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2023/09/21/koi-izhvyrli-mebelite-si-do-detska-gradina-v-stolichniia-kv-hadji-dimityr.583504


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории