Всеки момент се очаква протестът на земеделците да тръгне към София

трактори

Земеделците остават в стачна готовност и са готови да тръгнат към София.

Земеделските стопани са изключително изнервени, надуват се клаксони. Настроенията се подгряват от патриотични песни. Протестиращите взаимно се подканват да тръгнат към центъра на столицата, защото не са удовлетворени от нещата, които са им предложени от властта. Засега остават в стачна готовност, защото очакват ръководителите на протеста да се съберат в Долни Богоров и да се вземе окончателното решение за по-нататъшните им действия.

Правителството ще отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците на днешното заседание. След като 150 милиона бяха отпуснати преди седмици за тях, до 30 септември ще бъдат изплатени и останалите компенсации за повишените разходи за производство вследствие на войната в Украйна.

Земеделските производители останаха в стачна готовност заедно с тежката техника, която докараха на входа на София вчера. След 4 часа преговори с правителството и още толкова в спорове между браншовите организации – инициаторите на протеста заявиха, че днес ще стане ясно дали продължават с протестните действия или не, предава БНТ.

Близо 600 трактора останаха на входа на столицата през целия ден вчера, а ресорният министър отиде при недоволните.

По-късно земеделците се преместиха пред Министерския съвет, където бяха поканени на среща. След 3-часови разговори стана ясно, че се налага временна забрана за внос на слънчоглед от Украйна. Тя обаче не се оказа достатъчна, за да спре окончателно протеста.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории