Сливи за смет в София: Не е приказка, а истина! Ето как може да получите торба със сливи срещу боклук

1825157

Софийски планински клуб заедно със своята инициатива „Сливи за смет“ ще се включи в 11-тото издание на „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. И точно както в приказката – всеки, който занесе торбичка с отпадъци, ще получи в замяна сини сливи. За по-едрогабаритни боклуци като гуми, стари телевизори, автомобилни части ентусиастите ще получат още повече свежи плодове.

Пунктовете, на които желаещите да се включат могат да получат торби и ръкавици, да оставят смет и да получат сливи, са следните:

– Хижа “Алеко“.

– Под Симеоновските езера, около дървената беседка (на 15 минути ходене от Симеоново, по пътеката за Черни връх).

– Около чешмата “Белята вода“ над квартал „Бояна“

– Квартал „Бистрица“, края на алеята Гаунка (по пътеката на Витоша 100, при лостовете и беседката в края на автомобилния път, над селото).

За 11-и път кампанията „Да изчистим България заедно“ отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации, и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747“, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България, информира bTV.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории