Близки на жестоко убитите Иво и Яна в Лозен искат възмездие! Излизат на протест!

Лозен_1375660992600039948_big

Близки приятели и почерненото семейство на Иво и Яна, които бяха жестоко убити през лятото в Лозен, излязоха на протест с искане на доживотна присъда без право на замяна за извършителя на тежкото престъпление.

За да покажат категоричността на исканията си, хората блокираха кръговото движение на входа на най-голямото село в областта.

Дора Георгиева, майката на 27-годишния Иво, каза, че иска справедлив процес и доживотна присъда без право на замяна за извършителя. „След първото убийство той е пуснат. Ние дори не вярваме, че ще има и справедлив процес за още две убийства“, каза тя.

Почернената майка със сълзи в очите заяви, че мъката от загубата на сина й ще остане за цял живот.

„Това е. Няма го детето ми. Най-прекрасното дете. Прякорът му беше Смайли. Усмихнат непрекъснато. Добър и на всеки да услужи“, каза още тя.

Съученици, приятели и познати на Яна и Иво също се включиха в протеста. Младите хора донесоха транспаранти, с които призоваха: „Справедливост за Иво и Яна!“, „Искаме доживотен затвор за убиеца Чавдар!“, „Колко души трябва да убиеш за доживотен затвор?“.

Обвиняемият Чавдар Бояджиев, направил пълни самопризнания за убийството на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво от Лозен, през 2022 година е бил освободен с мярка „подписка“ по дело за убийство на 22-годишна жена по непредпазливост. В момента мъжът е за постоянно под стража за убийството на младежите от Лозен.

„Събрали сме се днес тук за по-доброто на самата държава. Искаме справедлива присъда за този човек, понеже е съкрушително нещо такова да се случи в такова населено място като нашето“, каза Никола Асенов.

Момчето разказа, че всички от тук присъстващите младежи са познавали Иво и Яна. „Излизали сме. Познавали сме се. И двамата са млади хора. С момичето сме учили заедно. Никой не заслужава такова нещо. Какъвто и да си, не го заслужаваш. Тук сме, за да издействаме нещо, да постигнем нещо. Това е нашата цел“, подчерта Никола Асенов.

Той уточни, че не е познавал Чавдар Бояджиев лично, но са се засичали. „Като човек сме го виждали. Но сме стоели надалеч от него, защото го знаем що за човек е“, обясни момчето.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории